Jump to content

Így forgatták a Trónok harca legutóbbi részét

2017. 08. 08. 11:28

Mivel még csak néhány nap telt el a Trónok harca 7. évadjának legutóbbi részének hivatalos, nem kalózos debütálása óta, így kötelességünk előre szólni, hogy egy elképesztő, de spoilerektől egyáltalán nem mentes videó következik.

Bepillanthatunk kicsit a Trónok harca forgatás színfalai mögé. Egy közel negyedórás így készült videót osztott meg a HBO a Trónok harca idei 7. évadjának 4. részéről, amiben megmutatják, hogy milyen látványos technikai elemekkel és trükkökkel oldották meg, hogy a nézők egy igazi féktelen sárkány pusztításának lehessenek szemtanúi az epizódot záró csatajelenetben.

A Spoils of War című epizód végén Daenerys sárkányháton lovagolt be a csatatérre, ezzel teljesen feltüzelve nem csak a nézőket, de a királyvárba tartó ellátmányt kisérő Lannister sereget is. Szegény Jamie gyakorlatilag tehetetlenül nézte végig, ahogy hamuvá ég körülötte minden, aminek az érzékeltetése nem csak a színészek remek játékának, hanem az egész stáb rendkívül fókuszált és precíz munkájának köszönhető. Ahogy a videóban is elmondják, a stáb egy teljesen egyedi és a sorozat történetében eddig legkomolyabb csatajelenetnek a megvalósításával nézett szembe. Élethűen kellett megjeleníteni, ahogy egy óriási sárkány hátán lovagló nő elevenen égeti meg a felszínen poroszkáló katonákat. Akadt olyan jelenet, aminél 5 kamerával vették ahogyan 20 ember ég meg elevenen, de azt is megnézhetjük, hogy hogyan oldották meg a lóháton állva támadó dothraki katonák látványát, aminek láttán csak ámultunk és bámultunk.

(Forrás: thegrumpyfish.com Kép forrása: thegrumpyfish.com)