Jump to content

140 millió felhasználóval büszkélkedhet a Spotify

2017. 08. 04. 12:40

Eddig sem kellett sokat gondolkozni, hogy népszerű cég-e a Spotify, ha a havidíjas zenestreamelésről van szó, de most már a számokkal is kitudjuk fejezni, hogy mennyire.

A The Verge riportja szerint a Spotify frissítette a felhasználóival és az előfizetésekkel kapcsolatos publikus statisztikáit, amiből kiderült, hogy több mint 140 millió aktív felhasználója akad a zenei streaming szolgáltatásnak, ráadásul ebből 60 millióan a prémium csomagra is előfizettek. Utóbbi nem csak mint bevételiforrás érdekes, hanem azért is, mert jól mutatja, hogy még mindig mennyire dinamikusan tudja növelni az erejét a cég. A márciusban megosztott statisztika még csak 50 millió előfizetővel számolt, ami azt jelenti, hogy kevesebb mint fél év alatt újabb 10 millió felhasználó iratkozott fel a prémium szolgáltatásra.

Ez az újabb 10 millió előfizető önmagában is lenyűgöző lenne, hát még azzal a másik 50 millióval. Miheztartás végett, az Apple Music júniusban 27 millió előfizetőt számolt, ami a fele sincs a Spotify eredményeinek. A mostani helyzetben igazán büszke lehet a Spotify, s egyben remek szituációba került ahhoz, hogy még az idén a tőzsdére lépjen.

(Forrás: theverge.com Kép forrása: pixabay.com)