Jump to content

Sokkal rosszabb lehet a HBO-t ért hackertámadás, mint azt gondoltuk

2017. 08. 03. 13:05

A legújabb hírek szerint a HBO szervereiről  1,5 TB adatot meglovasító kiberbetyárok nem ám csak néhány sorozat eddig ki nem adott epizódjához és forgatókönyvéhez fértek hozzá, hanem más olyan érzékeny adatokhoz is, amikkel komolyabb visszaélések is lehetségesek.

Mármint senki se kérdőjelezi meg, hogy a HBO-nak ez a kibertámadás a korábbinál is nagyobb érvágás lesz, mind pénzügyi, mind presztízs szempontból, viszont a DMCA-nak hála már azt sem titok, hogy a hackerek nem csak a sorozatokkal kapcsolatos titkos információkhoz fértek hozzá, de a HBO alkalmazottainak érzékeny adatait is megszerezték. A legrosszabb az egészben, hogy erre a kis adalék információra úgy derült fény, hogy egy biztonsági céget nemrégiben azzal bíztak meg, hogy akadályozza az ellopott adatokra mutató linkek felbukkanását a Google keresőjében, írja a Variety.

A hackerek több tucat online fiók információit, beleértve előfizetői, banki és egyéb személyes adatokat osztottak meg. A fiókok segítségével a cég vezetőinek belső emailjeihez is hozzáférhettek a támadok, de a szivárgás részeként megosztották már a HBO belső adminisztrációs rendszeréről készült képfelvételeket, az alkalmazottak nevének listáját és email címét, valamint a szervezetben betöltött szerepüket.

A nyomozás még  javában zajlik, amibe az FBI is részt vesz, de az már most biztos, hogy legalább akkora buktáról van szó, mint a 2014-es Sony hack volt. Csak remélni merjük, hogy a mostani helyzet nem fogja negatívan érinteni a HBO WestWorld című ugyancsak népszerű sorozatát, nem is beszélve a Trónok Harca sorozat következő évadjáról.

(Forrás: gizmodo.com Kép forrása: gizmodo.com)