Jump to content

Az FBI is nyomoz a HBO-t ért kibertámadás ügyében

2017. 08. 02. 20:36

Az Entertainment Weekly hétfői riportja szerint kibertámadás érte a HBO szervereit, s bár még nem tisztázott, hogy pontosan mihez fértek hozzá a hackerek, de az ellopott adatok mérete miatt tetemes mennyiségű videóról lehet szó.

Hogy el tudjuk képzelni mekkora bukta lehet a legújabb kiberbotrányból a HBO-nál, ahhoz  legjobb ha szemléltetésként elővesszük a Sony ellen 2014-ben történt támadást, aminek során a hackerek nagyjából 200 GB adatot loptak el és osztottak meg az interneten. Abból akkor világraszóló felfordulás kerekedet, ami finoman szólva egyáltalán nem érintette jól a céget. Most a HBO esetében 1,5 TB adatot loptak el, ami 1500 GB-nak felel meg. Ha csak a számokat nézzük, akkor a HBO most legalább hétszer akkora kakiban van, mint anno a Sony.

A HBO persze most is mindent megtesz, hogy felülkerekedjen a kialakult helyzeten. Sajnos manapság egyre gyakrabban fordulnak elő ilyen támadások és a HBO-nak se ez az első ilyen esete. Legutóbb néhány éve a Trónok Harca 5. évadjának első négy része szivárgott ki, a tetteseket pedig azóta se sikerült azonosítani.  A legfrissebb hírek szerint a mostani ügynél is ott az FBI a nyomozásnál, illetve belső források szerint a Mandiant kiberbiztonsági céggel is felvette a kapcsolatot a HBO.

(Forrás: digg.com Kép forrása: HBO)