Jump to content

Elhalasztanak néhány európai Pokémon Go eseményt, a chicagói bukás után

2017. 07. 30. 11:34

Koppenhága, Prága, Stockholm és Amszterdam Pokémon Go rajongóinak tovább kell várniuk a beígért pokémon szafarikra, miután botrányba fulladt az előző hétvégén megrendezett Pokémon Go Fest.

 

Ha a játékod a világ egyik legnépszerűbb alkalmazása, akkor viselkedj is ahhoz méltóan. Nagyjából ez az üzenete annak a felháborodásnak, ami az előző hétvégi Pokémon Go fesztivál után következett. Hiába igyekeztek a Pokémon Go fejlesztői lehetőségeikhez mérten kárpótolni a játékosokat, a rosszul sikerült fesztivál nyomán még be is perelték őket.

A gond az volt, hogy a Pokémon Go fesztiválon részt venni szándékozok 20 dollárt fizettek egy jegyért, hogy aztán órákon át várjanak a bejutása, ahol mindennek tetejébe még játszani se tudnak a hálózat terheltsége és a különféle szerverproblémák miatt. Ez azért is volt különösképpen fájdalmas a résztvevők számára, mert az eseményhez kapcsolódó Poké-cuccokat csak a rendezvény ideje alatt, és 2 mérföldes körzetében lehetett volna megszerezni. Így habár a parkban tényleg el lehetett szórakozni, de nagyon sokan úgy érezték, hogy pont azt nem kapták meg, amiért jöttek és nem mellesleg fizettek.

Mindennek nyomán a Niantic bejelentette, hogy elhalasztanak két pár Pokémon Safari eventet a fentebb megnevezett európai városokban, hogy azoknál már biztosan garantálni tudják a lehető legjobb játékélményt a résztvevőknek.

Az eredeti menetrend szerint Koppenhágában és Prágában augusztus 5-én, míg Stockholmban és Amszterdamban augusztus 12-én indult volna el a Pokémon Go szafari esemény. Jelenleg nincs információ arról, hogy mikorra lettek átütemezve ezek az események, de a hivatalos Pokémon Go Twitter fiók szerint hamarosan tájékoztatva leszünk az új időpontokról.

Jelenleg nincs információ arról, hogy a Pokémon Go egyéb augusztusban és szeptemberben tartandó eseményeit is érintenék a változtatások.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Pokémon Go)