Jump to content

Az iTunes titokban készül a 4K és a HDR támogatásra

2017. 07. 30. 10:13

Gyakorlatilag elkerülhetetlen egy olyan hatalmas digitális boltnál, mint az iTunes, hogy idővel ő is elkezdjen 4K filmeket és videókat árusítani, de ez az idő lehet közelebb van, mint azt eddig gondoltuk.

A MacRumors egy fórumtagja, az Egyedült Királyságból író Tomas Jackson egy szokatlan dologra lett figyelmes, ahogy a filmvásárlásairól készült nyugtáit nézegette. Az általa vásárolt Passengers példány leírásában a „4K HDR” megnevezés szerepelt, miközben egy másik amerikai fórumtagnál, ugyan ennél a filmnél, csak a sima „HD” szerepelt.

Ezek alapján, jó eséllyel fennáll annak a lehetőségé, hogy a Cupertino-i vállalat szép csendben a 4K filmek érkezését készítgeti elő az iTunes rendszerén, hogy aztán azok kéz a kézben érkezhessenek meg a következő Apple TV-kel, amikor azok végül kaphatóvá válnak. A számla leírásában megjelenő címke minden bizonnyal véletlen, a tervezetnél korábban jelent meg az Egyesült Királyság iTunes áruházának rendszerében. Az év elején megjelent Bloomberg riport szerint a streaming eszköz következő iterációja nem sok újdonságot fog hozni a funkciók terén, de támogatni fogja a 4K és a HDR technológiát, ami ugyancsak alátámasztja a mostani híreket. Nem mellesleg igazából az lenne a meglepő, ha az Apple nem lépné meg hamarosan a dolgot, hiszen a Google Play már tavaly óta kínál 4K filmeket és a 4K TV-k is egyre olcsóbbak a piacon.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Apple)