Jump to content

Hacker támadás áldozata lett a Virgin America

2017. 07. 28. 16:17

A Virgin America több ezer dolgozójának adatai kerülhettek illetéktelenek kezébe, vallotta be egy levélben a légitársaság, de a kibertámadással kapcsolatos egyéb információkat nem osztottak meg.

Ahhoz képest, hogy a rendszereikhez való jogtalan hozzáférésről már március 13. óta tud a Virgin America légitársaság, csak most, egy levélben erősítették meg a hírt, hogy egy hacker vagy hackerek támadták meg őket. A közleményben is csak annyit árultak el, hogy a hatóságokkal már dolgoznak az eset felderítésén.

A cég szóvivője később megerősítette, hogy mintegy 3120 alkalmazott és partner bejelentkezési adatait érintheti a támadás, miközben mintegy 110 további alkalmazott személyes adatait is ellophatták, beleértve a címüket, jogosítványukat, társadalombiztosítási számukat, egészségükkel kapcsolatos információk részleteit.

Egyelőre tisztázatlan, hogy hogyan férhettek hozzá a behatolók az adatokhoz. Mindenesetre az alkalmazottak és a légitársaság rendszerét használó partnereket jelszóváltoztatásra kötelezték, illetve egy meg nem nevezett kiberbiztonsági céggel is konzultáltak az ügyben.

A Virgin America légitársaságot tavaly 2,6 milliárd dollárért vásárolta meg az Alaska Air. A társaság szóvivője biztosított mindenkit, hogy se a Virgin America, se az Alaska Airlanes ügyfeleinek adatai nem sérültek az ügyben.

(Forrás: zdnet.com Kép forrása: zdnet.com)