Jump to content

GIF-szerű videó-előnézettel kísérletezik a YouTube

2017. 07. 16. 06:47

Habár még széles körben nem lehetett szerencsénk a jelenséghez, de már néhány hete egyes YouTube videonál 3 másodperces indexképpel találkozhatnak az asztali felhasználók.  Most pedig úgy néz ki, a YouTube kész szélesebb kőrben is tesztelni az újdonságot.

A YouTube fórumán közzétett poszt szerint a videómegosztó vállalat széles kőrben is be kívánja vezetni a GIF-szerű videó-előnézetek alkalmazását. Egy rövid, 3 másodperces kis mozgó indexképet képzeljünk magunk elé, amit az eredeti videóból vágott össze a rendszer. A rövid előnézeti klip csak akkor indul el, amikor az egérrel rámutatunk, illetve, ha az eredeti videó legalább 30 másodperc hosszú. Egyébként marad az állókép és a videó-előzetes végén is visszaáll a megszokott indexkép.

A YouTube egyben megnyugtatott minden feltöltőt, hogy ne aggódjanak, ha a videójuk nem kapott ilyen előnézetet, mert nem minden videó fog. Témától és tartalomtól is függ, hogy mely videók kaphatnak ilyen képet –magyarázza a cég. Már csak az a kérdés, hogy vajon ezzel az újítással fokozható-e a felhasználók érdeklődése egy-egy videó iránt?

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)