Jump to content

Google Drive - Elérhető a Biztonsági mentés és szinkronizálás az adatok védelmére

2017. 07. 14. 06:25

A Google Drive kicsit még hasznosabbá lett abból a szempontból, hogy segítségünkre legyen azon számítógépes fájljaink megőrzésében, amelyek elvesztését egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak.

Ugyan néhány héttel később a beígérttől, de a Google végre kiadott egy Backup & Sync alkalmazást Mac és Windows PC rendszerekhez. Az alkalmazás lényege, hogy egyszerű lehetőséget nyújtson adataink biztonságos megőrzésére a felhőben. Lényegében Google Photos alkalmazás képmentős funkcióját ötvözték a Google Drive képességeivel, aminek eredményeként egész könyvtárakról készíthetünk biztonsági mentést.  Ezután se a képeink se a fontos dokumentumaink miatt nem kell aggódnunk egy kényes rendszervisszaállítás esetén, mert minden fontos fájlunk biztonságban lehet a felhőben.

Az alkalmazás ingyenes, habár felhasználástól függően jókora Google Drive tárhelyre lehet hozzá szükségünk, ami már ügye kerülhet némi plusz pénzbe, de ez csak rajtunk áll. Az alkalmazást a hivatalos Google oldalról tudjuk beszerezni eme linken.

(Forrás: google.com Kép forrása: google.com)