Jump to content

Az első AI ügyvéd több ezer különféle jogi kérdésben lehet a segítségünkre

2017. 07. 13. 17:07

Messze van az még, hogy bármiféle mesterséges intelligencia veszélyeztesse az ügyvédek munkáját, de a DoNotPay már most is képes megfelelő asszisztenciát nyújtani, ha egy levelet kell megfogalmaznunk vagy egy nyomtatványt kell kitöltetünk.

Több mint két évvel ezelőtt, Joshua Browder, aki közben a Stanford Egyetem tanulója lett, létrehozott egy chatbot alkalmazást, ami képes volt megoldani a parkolócédulás problémáinkat New York és London városában. 2016. júniusára a DoNotPay 160 000 esetben tudta megoldani az emberek parkolási cédulákkal kapcsolatos gondjait, ami 64 százalékos sikerrátát takar. Az idei évtől kedve pedig tovább bővült a DoNotPay eszköztára. Már a menedékkérők számára is hasznos jogi segítséget tud nyújtani az USA, az Egyesült Királyság és Kanada esetében, de ez nem minden. Összesen több mint 1000 különféle jogi problémával fordulhatunk bizalommal a mesterséges intelligencia felé legyen szó az USA 50 államáról vagy az Egyesült Királyságról.

A DoNotPay működésé ráadásul roppant egyszerű. A keresőmezőbe beírjuk a problémánk és a lokalizációinknak megfelelő releváns linkek már meg is jelennek. Miután keresztül navigálunk a különféle opciókon, egy chatbot feltesz néhány kérdést, majd összerak nekünk egy levelet vagy más legális dokumentumot. A bot segíthet nekünk levelet írni, nyomtatványokat kitölteni szülési szabadság kéréséhez, bérbeadáshoz, vagy biztosítási követelésekkel kapcsolatosan.

Ha úgy vesszük, akkor Browder megalkotta a világ első robotügyvédjét, aki ráadásul teljesen ingyenesen nyújt jogi segítséget bárhol és bárkinek.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: DoNotPay)