Jump to content

Szemkövető szemüvegekben utazó céget vásárolt az Apple

2017. 06. 28. 10:59

Az idei WWDC-n az Apple bemutatta a ARKit fejlesztői platformot, amivel a cég gyakorlatilag világgá kürtölte, hogy komoly tervei vannak a kiterjesztett valósággal. Mindennek tetejébe most még összevásároltak egy témába vágó céget is.

Az újonnan újított cég a SensoMotoric Instruments, amely egy kifejezetten a szemmozgást követő szemüvegekre specializálódott német cég. A SensoMotoric egyaránt dolgozik magukon a szemüvegeken és a hozzá tartozó VR és AR platformok fejlesztésén. A felvásárlás részletei vagy az Apple hosszútávú tervei nem kerültek napvilágra, de a SensoMotoric eddigi munkája alapján nyilvánvaló, hogy az almás cég AR technológiával kapcsolatos álmait segítenek majd megvalósítani.

A szemkövető technológia segíthet praktikus alkalmazásokat kifejleszteni a jövő AR szemüvegjeihez, illetve az éppen hasznunkra levő adatok megjelenítésében. A VR szemüvegeknél még ennél is hasznosabb lehet. Képzeljünk el egy olyan szemmozgáson alapuló irányítási rendszert, amit akár a súlyos mozgásszervi megbetegedésben szenvedők is teljes értékűen képesek használni.

Az Apple jelenleg a saját AR szemüvegén dolgozik. Nem lenne meglepő, ha a SensoMotoric munkáját a saját hardverénél szeretné felhasználni. Mindenesetre ne vegyünk rá mérget, hogy a következő Apple AR terméknél már látni is fogjuk a SensoMotoric munkásságának eredményét. Lehet inkább hosszútávra terveznek velük vagy egy teljesen más potenciál kiaknázása végett vásárolták fel őket.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: SensoMotoric Instruments)