Jump to content

Víz alatt is boldogulnak a Snapchat módosított kamerás szemüvegéi

2017. 06. 25. 15:54

Néhány hete már Európában is kapható a Spectacles, a Snapchat kamerás szemüvege, amivel rövid videókat oszthatunk meg villámgyorsan a közösségi oldalon. Most ezt a szárazföldön jól bevált receptet vinné víz alá a cég, a Royal Caribbean cruise lines vállalattal karöltve.

 

Vízalatti felvételeket nem is olyan egyszerű készíteni, de a Snapchat kitalált valamit, amivel lényegesen megkönnyíthetjük a dolgunk. A SeaSeeker egy olyan video és fotó rögzítésére képes maszk, ami akár 150 láb mélységig képes felvételeket készíteni legfeljebb 30 percen át. Hobbi búvárkodáshoz tökéletesen hangzik, de még mielőtt megrohamoznánk a búvárfelszerelést árusító boltokat, a SeaSeeker egyelőre nem kapható. Jelenleg csupán néhány darab akad és azt is Gabriela Nava biológus és Roberto Ochoa természetfotós teszteli.

Az viszont már most, a Twitteren megosztott ízelítőkből látszik, hogy amikor ez a kütyü kikerül a nyaralási élményeiket dokumentálni szándékozó turisták elé, akkor vinni fogják, mint a cukrot. A SeaSeeker maszk lényegesen egyszerűbb és praktikusabb megoldás, mint egy GoPro vagy más vízálló kamera társaságában úszkálnunk. Már csak néhány halacskás matrica hiányzik és mehetnek is ki a mélytengeri élmények megosztásra.

(Forrás: mashable.com Kép forrása: mashable.com)