Jump to content

Jeff Bezos az emberektől vár ötleteket jótékonykodáshoz

2017. 06. 16. 21:42

Olyan ritka dolog van kibontakozóban, amit csak nagyon ritkán lát az ember. A világ második leggazdagabb embere a mi, az egyszeri földi hallandok segítségét várja, hogy eldöntse mire érdemes eladományoznia a pénzét.

Az nem különösebben nagy titok, hogy a pénzes emberek szeretnek adományozni és ennek persze meg is vannak az ésszerű okai. Minél gazdagabb valaki, annál inkább nyitott a jótékonykodásra. Az Amazon nagyembere, Jeff Bezos, aki a Bloomberg szerint jelenleg a világ második leggazdagabbja, például kifejezetten híres a filantróp hajlamairól. Ugyanez a Jeff Bezos, most úgy döntött, hogy a mi tanácsunkat kéri, hogy hova küldje a jótékonyságra szánt pénzét.

Tegnap a New York Times faggatta a milliárdost, hogy milyen léptékben szeretne adományozni, erre Bezos gondolt egyet és a Twitter felhasználókhoz fordult, hogy kikérje a véleményüket az adakozás céljával kapcsolatosan. A felvetés nem is maradt válasz nélkül. Már most több mint 21 000 válasz érkezett a kérdésre köztük néhány igen inspiráló gondolattal. Kíváncsian várjuk, hogy végül milyen ötleteket hoz ki győztesként és tart megvalósításra érdemesnek az Amazon és a Blue Origin vezére.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)