Jump to content

Lapátra került az Uber egyik regionális vezetője

2017. 06. 08. 10:47

Az Uber vállalati kultúrával kapcsolatos problémái nem szűntek meg, csak mert kirúgtak a cégtől 20 embert, de ezen ügye senki se lepődött meg? A történet most folytatódik.

A New York Times és a Recode egyaránt arról számolt be, hogy az Uber kirúgta a cég ázsiai csendes-óceáni térség elnőkét, Eric Alexandert, miután elterjed róla, hogy megszerezte egy olyan nő orvosi feljegyzéseit, akit egy Uber sofőr erőszakolt meg India fővárosában. Ebből az Uber csak annyit erősített meg, hogy Alexander többé már nem áll az Uber alkalmazásában, de azért több mint szokatlan, hogy egy közlekedési vállalkozásnál vezető szerepben ülő ember érzékeny információkhoz köthető legyen egy bűncselekmény kapcsán, ha pedig a forrásnak igaza van, akkor az mögöttes indok még különösebb.

Mindkét hírügynökség azt az információt szerezte meg, hogy Alexander, Travis Kalanick vezérigazgató és Emil Michael vezető üzleti alelnök egyaránt kételkedtek az erőszak vádjában. Alexander olyan fájlokat osztott meg a csoporttal, amelyek felvetették annak a lehetőségét, hogy az Ola (az Uber legfőbb versenytársa Indiában) megrendezte az esetet, hogy romboljon a riválisa hírnevén.  Ezeket az állítólagosan megszerzett információkat egy évig megtartották, míg azt más Uber vezetők is meg nem szerezték és el nem pusztították Alexander példányát.

Se arról nem eset szó, hogy Alexander megszerezte-e ezeket a fájlokat ténylegesen vagy sem, sem pedig arról, hogy ha igen, akkor legálisan fért-e hozzá az áldozat adataihoz vagy sem. Akár megtette, akár nem, a kikerült történet tovább rombolja az Uber vállalat hírnevét. A cég  mindeközben számos lépésen keresztül igyekszik növelni az utasok biztonságát Indiában. Reméljük, hogy ezen lépések végül meghozzák a kívánt hatást.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: Hindustan Times via Getty Images)