Jump to content

Célba ért a SpaceX újrahasznosított Dragon kapszulája

2017. 06. 06. 06:38

A SpaceX első alkalommal használt „újrahasznosított” Dragon kapszulát, amivel a Nemzetközi Űrállomás fedélzetére kívántak utánpótlást juttatni.  A Falcon 9-es rakéta azóta sikeresen landolt, miközben a Dragon kapszula is elérte célját. Egy hónapot lesz odafent a kapszula, mielőtt visszapottyan a Földre.

Ez a hétvége jól telt a SpaceX vállalatnak. Ez volt az első, hogy a cég újrahasznosított Dragon kapszulát küldött fel egy újrahasznosított Falcon 9-es hordozórakétával, így nagy volt az izgalom, de szerencsére minden rendben, a terveknek megfelelően zajlott le. A rakéta visszatért Cape Canaveral-hoz a Dragon kapszula pedig csatlakozott az ISS-hez.  Ha kíváncsiak vagyunk rá, hogy hogyan csatlakoztatták a Nemzetközi Úrállomás űrhajósai hatalmas robot karok segítségével az ISS fedélzetéhez a SpaceX által feljutatott kapszulát, akkor a NASA oldalán tudjuk megnézni az erről készült felvételeket.

A TechCrunch forrásai szerint, ha minden a terveknek megfelelően halad, akkor egy hónapig marad az állomáshoz rögzítve a kapszula, majd végül a Csendes óceánba esik vissza, ahonnan kihalásszák, hogy aztán felkészíthessék a következő útjára.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: NASA)