Jump to content

Technológiai óriásvállalatok sorra ítélik el Donald Trump intézkedését

2017. 06. 02. 15:50

Donald Trump amerikai elnök a hatalmas tiltakozás ellenére kiléptette az Amerikai Egyesült Államokat a párizsi klímaegyezményből, de ne higgyük, hogy ennek nem lesz meg a böjtje.

Csalódtunk Donald Trump legújabb húzásában? Akkor jobban oda kellett volna rá figyelnünk eddig, mert végül is ő csak azt hozza, amit ígért. Ennek ellenére az amerikai közvélemény szinte egyként hördült fel, beleértve a technológiai ágazat képviselőit. A Google, a Tesla, a SpaceX, a Facebook, a Twitter az Amazon, a HP, az Intel, a Dell, a Microsoft, az Apple és még sorolhatnánk a nagy neveket, sorra adják ki a közleményeket, amiben mélységes csalódottságukról tájékoztatják a közvéleményt. Nem tudom ők is hova figyeltek eddig…

Persze lényeges, hogy az emberek és a vállalatok hallassák a hangjukat és igen is kimondják, hogy ez márpedig elfogadhatatlan és nem értenek vele egyet. A világnak és az amerikai elnöknek is tudnia kell, hogy ez nem játék, nem lehet félvállról venni a klímaváltozást.

Úgy néz ki, hogy több szinten is összefogás körvonalazódik. Meglátjuk, hogy mennyire hatja meg a szabad világ vezetőjét, ha az egész iparág összefog ellene.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)