Jump to content

Egyelőre elérhető marad a Facebook Thaiföldön

2017. 05. 16. 23:33

A múlt héten a thaiföldi kormány kimondta, hogy a Facebooknak meg kell szüntetni 131 olyan internetes címét, amelyet az országra és az állam biztonságára nézve fenyegetőnek tartanak vagy sértik királyát, Maha Vajiralongkorn-t.

Tegnapig úgy nézet ki, hogy Thaiföld letilthatja az egész országban a Facebook működését, ha a cég nem működik együtt az állam által támasztott aggályok kezelésében. Végül mégis sikerült ezt elkerülni, legalábbis egyelőre. Takorn Tantasith, Thaiföld távközlési bizottságának főtitkára nyilatkozott az újságíróknak, miszerint nincs azonnali terv a Facebookhoz való hozzáférés megakadályozására. A főtitkár azt is elmondta, hogy a Facebook korábban megfelelően együttműködött velük néhány kérdéses URL cím blokkolásában, ami ugyancsak magyarázat lehet a feszült helyzet enyhülésére.

Thaiföld és a Facebook kapcsolat sose volt igazán felhőtlen. Korábban már blokkolták is a közösségi oldal hozzáférését az országból és bebörtönözték a monarchiát becsmérlő embereket. Hogy most mi fog történni az még a jövő zenéje, de nagyon úgy áll a dolog, hogy a Facebook kénytelen lesz együttműködni, ha elérhető szeretne maradni ebben az országban.

(Forrás: enggadget.com Kép forrása: pixabay.com)