Jump to content

2500 dollárért Föld körüli pályára küldheti hozzátartozója hamvait

2017. 05. 17. 11:03

Manapság bőven akad olyan újdonság a cégek által kínált szolgáltatások között ami megdöbbenti az embert, értsük ez akár jó, akár rossz értelemben. Mindenesetre ha nyitottan állunk hozzá az újdonságokhoz, akkor biztos örömmel fogjuk nyugtázni, hogy már az űrben is temetkezhetünk.

Az Elysium Space vállalat egy olyan szolgáltatást jelentett be, ami egy a SpaceX vállalattal kötött partneri megállapodás lévén lehetővé teszi, hogy szeretteink hamvaitól Föld körüli pályán váljunk meg. Egy családtagunktól így búcsúzni nem éppen sorolható a tradicionális temetkezési szolgáltatások közé, mégis valami olyasmit talált ki ezzel az Elysium Space, ami sok ember végső vágyát teljesíti. Hogy ez mennyire így van, azt jól mutatja, hogy a 2490 dolláros ár ellenre már most több mint 100 ember foglalt magának helyet az Elysium Star II küldetésére, amiben egy a Vandenberg Légibázisról induló SpaceX féle Falcon 9-es rakéta fog segédkezni.

Miután a rakétát kilőtték egy naphoz szinkronizált pályán fogja gondosan körbe utazni a Földet. A két éves utazás végén a rakéta vissza fog térni, hogy újabb bevetésre induljon. A programra befizető embereknek lehetőségük lesz pontosan nyomon követni , hogy a rakéta merre jár egy iOS é Android rendszerek alá egyaránt kikerülő alkalmazáson keresztül.

Figyelembe véve egy temetés potenciális költségeit, a 2490 dolláros kezdő ár nem is olyan irracionális, főleg ha a szolgáltatás egyedi mivoltát is belekalkuláljuk. Sajnos azt még nem tudni, hogy mikor indul a rakéta, de ennek előnye, hogy még rengeteg időnk van helyet foglalni.

(Forrás: enggadget.com Kép forrása: pixabay.com)