Jump to content

Még hatékonyabb lett a Facebook, ha kamu profilok lebuktatásáról van szó

2017. 04. 16. 17:15

A Facebook beújított néhány technikai változtatást a weboldalán, aminek hála sokkal könnyebben le tud számolni az egyik legnagyobb kellemetlenséget okozó problémájával, a spam fiókokkal.

Shabnam Shaik, a Protect and Care Team menedzserének egy blogbejegyzése szerint a közösségi háló az eddigieknél is hatékonyabban képes detektálni a hamis profilokat, még az egészen hitelesnek tűnőket is beleértve. A cég továbbfejlesztett rendszere nem csak a gyanús profilképekre megy rá, de mintákat keres a megosztott és kiposztolt tartalmakat figyelve. Ugyanazon dolog ismételt közzététele, illetve az időről-időre jelentősen kiugró aktivitás, mint szemet szúr a rendszernek.

A Facebook úgy hiszi, hogy a spam fiókok eliminálása limitálhatja a kamu hírek disztribúcióját a platformon, mivel tipikusan ezekkel végzik a kétes eredetű történetek megosztását.

Hogy mennyire effektív az új rendszer? Shaik szerint a fejlesztésnek hála 30 000 kamu profilt sikerült lekapcsolni Franciaországban. Ez persze csak egy csepp az 1,89 milliárd havi aktív felhasználóval rendelkező weboldal tengerében, szóval még várni kell, hogy hosszú távon megmutatkozzon mennyire hatásos az új módszer.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)