Jump to content

A Facebook segít megakadályozni a bosszúpornó terjedését

2017. 04. 08. 11:56

A bosszúpornó ellen nehéz küzdeni. Még ha sikeresen el is távolítják a kérdéses anyagot, akkor is könnyedén felbukkanhat egy másik helyen, és kezdődhet az egész előröl. A Facebook új megoldása ennek a hercehurcának venné elejét.

A közösségi oldal egy olyan új eszközt indít, amit kifejezetten a bosszúpornó kategóriába eső anyagok feltöltésének megelőzésére fejlesztettek ki. Hasznos segítség lesz ez azoknak, akik szeretnék megakadályozni, hogy egy már amúgy is rossz szituáció még rosszabba forduljon.

A dolog lényege, hogy jelenthetőek az engedély nélkül megosztott fotók, amiket a Facebook aztán természetesen eltávolít és felfüggeszti az azokat megosztó fiókokat. Ez után jön az érdekes rész. A Facebook összeegyezteti a fotókat és megakadályozza, hogy mások feltöltsék vagy megosszák azt. Nem kell majd konstans zargatni a közösségi oldalt, mert gondoskodnak róla, hogy a kép ne kerüljön elő többet.

Ez persze nem egy kivédhetetlen megoldás. az adott kép elméletben kellően módosítható ahhoz, hogy a Facebook rendszere ne találjon rá. Mindenesetre egy hatalmas lépés előre, hogy megfékezzék a kellemetlen helyzetek túlburjánzását.

(Forrás: newsroom.fb.com Kép forrása: pixabay.com)