Jump to content

Nem hobbi cucc lesz a Canon első drónja

2017. 04. 06. 11:36

A Canon vitathatatlanul az egyik legnagyobb név, ha fényképezésről van szó, de a japán cég eddig valahogy kimaradt a drónos levegőből fényképezős buliból. Ez fog hamarosan változni a nagyon drága (és nagyon elegáns nevű) PD6E2000-AW-CJ1 6 rotoros drónnal.

A PD6E2000-AW-CJ1 drónt arra tervezték, hogy a cég (szintén felhasználóbarát nevű) ME20F-SH ultra-csúcskategóriás kameráját cipelje magával keresési és mentési szituációkban. A drón platform ránézésre nem különbözik a többi létező profi szintű felszereléstől, mint például a DJI M600-as rendszere, de valójában ennek a kütyünek a kamerája 4 millió ISO-val (+75dB) dolgozik, amivel momentán a lehető legtökéletesebb sötét helyzetekben. A drón maga vízálló, valamint 10 kilogramm teherbírású, de egyértelműen a kamera a fő szempont, amiért bárki is ezt választaná a Canon Rumors szerint 20 000 dolláros extrém ár mellett.

Ezzel az árral aligha fogja magát a Canon drónja népszervé tenni az egyszeri hobbifelhasználók körében, de a drón képességeit elnézve nem is erre lett kitalálva. Sokkal inkább olyan vészhelyzetekben fellépő mentőszolgálatok találhatják hasznosnak, akiknek igen is fontos, hogy extrém körülmények között is maximális minőséget kapjanak.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)