Jump to content

Az LG végre elindítja a mobil fizetési rendszerét (Koreában)

2017. 03. 24. 09:31

Az LG végre-valahára kész útnak ereszteni A Samsung és az Apple Pay riválisának szánt mobil fizetési rendszerét, amit az amerikai Dynamics Inc. segítségével hozott össze.

A Reuters és a Yohnap News szerint a koreai óriásvállalat tervei szerint idén júniusban startolna el az „LG Pay”. Az LG saját mobil fizetős rendszere első nekifutásra csak a cég „otthonában”, Koreában lenne elérhető. A Dynamics vállalat vezeték nélküli mágneses technológiáját fogja használni és működni fog a jelenlegi bankkártya automatákkal - pont mint a Samsung megoldása. Felhasználóként csak annyit kell tennünk, hogy megérintjük a telefonunk kijelzőjét és már le is zavartuk a vásárlást.

A szolgáltatás elsőként az LG G6-on keresztül lesz elérhető, ami Koreában már kapható is. Az LG többi telefonjára kicsit később, egy szoftverfrissítéssel egyetemben fog debütálni a szolgáltatás. Sajna a cég jelenleg még hivatalosan nem osztotta meg a szolgáltatás részleteit, így a felmerült kérdéseink megválaszolására még egy picit várnunk kell. Momentán az se tisztázott, hogy Koreán kívül még hol máshol és mikor várható az LG Pay szolgáltatás feltűnése.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: lgg6.org)