Jump to content

Szárnyait bontogatja az új Reddit profil

2017. 03. 24. 09:05

Már régóta szó van róla, hogy a Reddit-nek meg kell és meg is fog újulni valamilyen formában, hogy jobban ki tudja aknázni a felhasználói közösségében rejlő potenciált. Lassan körvonalazódik ennek a megújulásnak a jelentése.

A Reddit tudja, hogy a régimódi üzenőfalas megjelenése az új felhasználók számára kicsit ijesztő lehet, és hogy az egyéni felhasználói oldalainak java soha se tudott többé válni, mint egy tucat komment listába szedve. A kezdő és=vagy alkalmi redittoroknak relatíve nehéz fenntartani a kapcsolatot a közönségükkel az oldal szolgáltatásain keresztül. Erre jó példa, hogy például hány híresség bukkant fel egy-egy AMA elejéig, hogy aztán soha többé ne lássuk az oldalon. Persze ettől még a Reddit az egyik leghasznosabb, legnépszerűbb és leginformatívabb közösségi híroldal az egész weben, csak valahogy picit interaktívabbá kéne tenni pár új funkcióval. A szükséges változás szele pedig mára el is érte az oldalt.

Egy a napokban az r/modnews alá kikerült poszt szerint, a Reddit felhasználók egy kis csoportja mostantól képes lesz direkt módon posztolni a saját profiljához, míg a régi rendszerben a felhasználók csak a közösségekhez tudtak írni. Ezzel a Reddit egyértelműen a Facebook-hoz vagy a Twitter-hez hasonló dolgot próbálgat kialakítani. Az új profil oldal külsőre is megújul. Jobban ki les emelve a felhasználók avatárja, hozzá egy rövid leírás, valamint a posztok. A rajongóknak lehetősége lesz követni a tesztben résztvevő profilokat. A követők hozzászólhatnak az egyes profilok posztjaihoz, de új posztot nem indíthatnak valaki más oldalán.

Az egész olyan élmény ránézésre, mint egy Twitter profil oldala. A bétatesztelésben olyan felhasználók vesznek részt, mint például az u/LeagueOfLegends, a Reddit társalapítójaként ismert Alexis Ohanian, vagy az u/Shitty_Watercolour. Érdemes rájuk lesni. Igazából nincs ezzel a külsővel semmi baj, csak mintha már láttunk volna hasonlót.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: reddit.com)