Jump to content

A Twitter háromszor hatékonyabban harcol a terrorizmus ellen

2017. 03. 22. 15:26

Ha eddig nem lett volna elég egyértelmű, hogy a Twitter komolyan fel akar lépni a terrorizmust pártoló fiókok ellen, akkor majd most az lesz. A közösségi oldal kiposztolta a 2016-os év második felére szóló átláthatósági riportját.

Ebben a jelentésben foglaltak szerint 376 000 terrorizmust támogató fiókot függesztettek fel, ami kapásból a háromszorosa az azt megelőző évben összehozott 125 000-es számnak. Az adatok még impozánsabbak, ha azt is hozzávesszük, hogy 2016-os év első felében 235 000 további hasonló fiókot sikerült kivonni a forgalomból. Ezek után aztán lehet kételkedni, lehet méltatlankodni, hogy a Twitter talán nem tesz meg mindent, de ezek a számok akkor is magukért beszélnek.

Ez a jelentés abból a szempontból is érdekes, hogy ez az első ilyen, amiben a Twitter aggodalmat mutatott az újságírók és a média cenzúrázása végett. Ennek egy fő kiváltó oka a Törökország, amelynek jelenlegi adminisztrációja hírhedten próbálja megsemmisíteni az online elégedetlenség nyomait. A Törökországtól érkező 77 kérésre reagálva a Twitter 14 fióknak és 15 tweetnek vetett véget. Viszont az ugyancsak Törökországtól érkező 493 kérelemből, amelyek fiókok adatainak kiszolgáltatására irányult, egyetlen egy esetben sem osztottak meg információkat.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)