Jump to content

Új vezető állt a Google ballonos projektjének élére

2017. 03. 12. 16:18

A szatellitek területén veteránnak számító Tom Moore tavaly augusztusban vette át a Project Loon vezetését, hogy most fél évre rá lecserélje az Alphabet.

Nem kell megijedni, nem kerül rossz kezekbe az internetet léggömbbel terjesztő projekt. Tom Moore pozícióját Alastair Westgarth veszi át, aki korábban a vezeték nélküli antennákkal foglalkozó Quintel vállalatot vezette. Azért dolog egy kicsit különös, mert Tom Moore csupán fél éve igazolt le a projekthez és azért a vezető pozíciókból nem szoktak csak úgy kiugrálni minden indok nélkül az emberek. Márpedig Moore távozását se ő se az Alphabet nem kommentálta még.

Minden bizonnyal nincs semmi drámai hajcihő Moore kilépése mögött, de mégis meglepő elválás ez, miután az Alphabet ilyen nagy bizalmat szavazott neki. Ő volt a biztosnak tűnő jegy, hogy a ballonos projekt egy nemes szándékú ötletből egy működőképes megoldássá váljon. Mindenesetre bármi is történt a háttérben, biztosra vehetjük, hogy Westgarth is mindent megfog tenni a projekt sikeréért.  

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)