Jump to content

Történelmi pillanat – A bitcoin értékesebb, mint az arany

2017. 03. 03. 11:41

Egy furcsa, de az emberi történelem szempontjából jelentős momentumnak lehetünk ma tanúi. Történetében először, egyetlen egy bitcoin értékesebb, mint egy uncia arany.

Aki esetleg nem ismerné, a bitcoin egy nyílt forráskódú digitális fizetőeszköz, amit még a 2008-as amerikai bankválság után bocsátott ki egy Satoshi Nakamoto néven fórumozó, de eddig ismeretlen személy (bár voltak már olyanok, akik beleálltak volna ebbe a szerepbe). A bitcoin érdekessége, hogy a többi fizető eszközhöz képest nem függ a központi kibocsátástól vagy bármilyen hatóságtól. Gondoljunk csak bele..

Mindenesetre a bitcoin mára az egyik, ha nem a legnépszerűbb virtuális fizetőeszközként ismert, nevét világszerte ismerik. Ez már önmagában egy komoly eredmény, hátha még hozzá vesszük azt, amit ma sikerült elérni. A bitcoin már egy ideje közel járt az arany árfolyamához, de eddig nem tudta felülmúlni a sárga nemesfémet. Eddig. A mai napon 1238,11 dolláron jegyeztek egy bitcoint, miközben egy uncia arany ára csak 1237,73 dolláron járt.

Több dolog miatt is lenyűgöző a helyzet. Egyrészt 2015-ben 200 dollár körüli mélyponton járt a bitcoin árfolyama, na most ennek két éve sincs. Másrészt milyen már, hogy egy virtuális coin lenyomja a monetáris történelem leghíresebb fizetőeszközét?

(Forrás: techcrunch.com Kép forrása: pixabay.com)