Jump to content

A Google is üdvözli a NASA hihetetlen felfedezését

2017. 02. 23. 15:30

A NASA szerdai nagy bejelentése után az emberiség figyelme a TRAPPIST-1 kicsi és hűvös törpecsillagára szegeződött. A hét Földhöz hasonló bolygó felfedezése mellett a Google se tudott elmenni szó nélkül.

A TRAPPST-1 körül keringő hét Föld-szerű exoplanéta felfedezésének híre pillanatok alatt végigsöpört a világon. A tőlünk alig 40 fényévre eső naprendszer bolygói közül három a lakhatósági zónán belül van és a kutatók szerint jó esély van rá, hogy folyékony vizet is fogunk találni ezen bolygók valamelyikének  felszínén.

Erre a bomba hírre rögtön felkapta az egész világ a fejét. A Google se hagyta szó nélkül a dolgot és egy egyedi GIF bevetésével tette számunkra emlékezetesebbé ezt a napot. A jópofa GIF-el a Google kereső főoldalán találkozhatunk, illetve ha rákattintunk, akkor az exoplanéták felfedezésével kapcsolatos híreket adja ki keresési eredményként. Akad belőlük bőven.

Ha szeretnél többet megtudni a NASA tegnapi bejelentéséről, illetve a TRAPPST-1-ről és a 7 darab Föld-szerű exobolygóról, akkor kukkants bele ebbe a cikkünkbe.

(Forrás: itmozaik.hu Kép forrása: google.com)