Jump to content

Jönnek a színváltós hajfestékek

2017. 02. 24. 10:54

Csak mert valaki befesti a haját, még egyáltalán nem biztos, hogy mindig ugyanazt az egy színt szeretné viselni. Mit szólnál, ha egy alkalmazkodóbb megoldást mutatnánk?

Ha hajfestésről van szó, akkor egészen biztos, hogy nem én leszek a szakértő. Ennek ellenére azt még én is látom, hogy mit eredményez, amikor valaki túl gyakran szeretné változtatni a hajszínét. Groteszk szivárványos sörényt. A legjobb megoldás ennek elkerülésére egy olyan hajfesték lenne, ami változtatná a színét, de persze ilyen nincs, vagy mégis?

A The Unseen kifejesített egy Fire nevű hajfestéket, ami képes a hőmérsékletváltozásra reagálva változtatni a színét. Odakint lehet élénkvörös, bent pedig valamilyen természetes árnyalat. A festékanyagban található szénalapú molekulák változtatják a fényelnyelő képességük, amikor valamilyen hőmérsékletváltozásnak vannak kitéve. Az eredmény változatos hajszínek egyetlen festékkel.

A Fire még némi finomításra szorul és átkell esnie jó néhány vizsgálaton, mielőtt forgalomba kerülhetne, de azért nem azon projektek közé tartozik, amik még évekre vannak a boltok polcaitól. Jelenleg is a tömeges gyártásra folyó tesztek zajlanak. Ha minden jól megy, akkor bármelyik nap szembejöhet velünk az utcán ez a különleges színváltós hajfesték.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com / The Unseen)