Jump to content

Arcfelismerő startup vásárlásába vágott az Apple

2017. 02. 24. 08:44

Némi hitelt nyertek azok a pletykák, amelyek arról szóltak, hogy arcfelismeréses bejelentkezés után érdeklődik az Apple. A nagy alma felvásárolta a RealFace vállalatot.

A RealFace egy izraeli startup, ami gépi mély tanuláson alapuló arcfelismerő technológiát fejleszt. Ezt a céget szerezte meg magának az Apple, állítja a Calcalist riportja. A megállapodás részletei nem publikusak, de becslések szerint néhány millió dolláros üzletről van szó. A beruházás nem meglepő. Az ilyen irányú biztonsági megoldások nagyon népszerűek manapság, ráadásul az Apple alapból szeret ígéretes új technológiákkal kacérkodni.

Hogy az üzletről többet megtudhassunk az Apple-től az még várat magára. Mindenesetre a RealFace honlapja egyik napról a másikra eltűnt és csak néhány kihűlt csont maradt hátra.

Nem ez az első és minden bizonnyal nem is az utolsó, hogy az Apple hasonló technológiában utazó céget vásárol. Tavaly például az arcunk érzelmeit felismerni képes szoftvert fejlesztő Emotient felvásárlását sikerült nyélbe ütni. Ezeknek a technológiáknak a bevetésével gyorsabb, biztonságosabb azonosítási rendszerek létrehozása lehet a

 

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)