Jump to content

A Facebook meg csak robog tovább

2017. 02. 04. 17:23

A Facebookon mostanában látszólag nagy volt a nyomás a clickbait tartalmak és a kamu hírek problematikájának megoldása végett, aztán ott volt az a dolog is a ZeniMax perrel, de ezek együtt se tudták lehúzni a közösségi oldalt, ami továbbra is töretlenül növekszik.

A jelek szerint semmi se állhat a Facebook fejlődésének útjába. A 2016-os negyedik negyedévről szóló pénzügyi jelentés szerint a cég továbbra is tarolt a maga 8,8 milliárd dolláros bevételével és 3,56 milliárd dolláros profitjával. Persze a pénz nem minden. A közösségi oldal havi felhasználóinak száma elérte az 1,86 milliárdot és 1,74 milliárdan jelentkeztek be mobilról. A mobil hírdetésekből ennek megfelelően sokkal több pénz folyik már be. 84%-os bevétel növekedést sikerült elérni ezen a területen a korábbi negyedévhez képest.

Ezek a számok több mint jók. A Facebook közel a 27 milliárd dollárhoz, ami 57%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Eddig minden azt mutatja, hogy teljesen bejöttek a vállalat, illetve Mark Zuckerberg számításai a felhasználók mobil applikáción keresztüli elérésének növelésével. Kérdés VR és AR fronton mit tud majd mutatni a Facebook és az Oculus a jövőben, de nem lennénk meglepve, ha ezen a fronton is komoly előremozdulásokat tapasztalnánk.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)