Jump to content

100 000 új munkahelyet teremt az Amazon az USA-ban

2017. 01. 14. 09:57

Az Amazon hamarosan örült munkaerő toborzásba kezd. A világ egyik legnagyobb vállalata több mint 100 000 teljes munkaidős állást létesít Amerikában és nem ám csak mérnökök és szoftverfejlesztők számára.

A cég az oktatás minden szintjéről érkező munkaerőt vár. Jeff Bezos közleményében beszélt a várható monumentális munkaerő felvételről. Az innováció az egyik legfontosabb irányelv az Amazonnál, ami most amerikai munkahelyek ezreinek megteremtéséhez járult hozzá. A cég a leendő alkalmazottaknak versenyképes fizetést, jó egészségügyi biztosítást, valamint nyugdíj-előtakarékossági tervet kínál. Mindezen túl 20 hét fizetett szülői szabadságot. A felvételiztetések során figyelni fognak rá, hogy minden eszmeien alakuljon. Ahogy azt az Amazon korábban felfedte, náluk a nemek diverzitása a nagy techcégek átlaga felett van (ami még mindig nem nevezhető nagyszerűnek) és a férfiak és a nők egyformán jól fizetettek.

Az Amazon nagy felvételi hullámának előnyeit elsősorban a következő amerikai államok fogják élvezni: Washington, Texas, Kalifornia, Kentucky. Az Amazon azt is hozzátette, hogy 25 000 veteránt és katona feleséget/férjet terveznek alkalmazni a következő 5 évben.

Donald Trump többször is megfenyegette az amerikai vállalatokat, hogy a munkahelyek külföldre helyezését szankcionálni fogja, de ránézésre az Amazon felvételi hullámának ehhez semmi köze. Trump korábban éles kritikával élt az Amazon vállalat adózásáról, amit Bezos nem is hagyott válasz nélkül. Ez a helyzet aztán konszolidálódni látszott a decemberben tartott találkozó után, ahol Trump a tech cégek vezetőivel ült egy asztalhoz, beleértve Tim Cook, Elon Musk és Bezos személyét. A konferencia után az Amazon vezére úgy nyilatkozott, hogy Trump megígérte, hogy az innovációra fog összpontosítani, ami rengeteg munkahelyet teremthet Amerika szerte, az összes, és nem csak a tech szektorban.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: thenextweb.com)