Jump to content

Az Alphabet dobta a napenergiás internet drónokat

2017. 01. 12. 16:08

Csodálkozunk hova lett a Google féle Titan projekt? Sajnos rossz híreket kell közölnünk. Kaszát kapott a napenergiás drónos projekt, ami internetet vitt volna a világ legeldugottabb helyeire.

Az Alphabet szóvivője erősítette meg a hírt a 9to5Googlenek, hogy az X divízió csendben ejtette a Titan projektet röviddel az után, hogy 2015 végén hozzájuk került.  Ennek fényében talán nem meglepő, hogy a ballonos projekt (Project Loon) sokkal ígéretesebbnek tűnik momentán. A két projekt célja végül egy volt. Eljuttatni az internetet azokon a területen élő emberek számára, akikhez egyébként nem vagy csak rendkívül körülményes módon juthatna el. A Titan projekten munkálkodókat se hagyták lógva. Ők helyet találhattak maguknak a Loon vagy a Wing projektnél.

A Titan projekt vesztét lehetett sejteni. Elsőként ott volt a 2015-ös drón baleset. Ez már alapból elég rossz volt és akkor még nem beszéltünk az 5G-s adatátviteli problémákról és az alacsony költségvetésről. Ráadásul a ballonos megoldás sokkal egyszerűbb és relatíve könnyebben kivitelezhető a drága drónokhoz képest.

(Forrás: 9to5google.com Kép forrása: 9to5google.com)