Jump to content

Utazzunk Ruandában a Volkswagennel

2016. 12. 26. 13:29

A Volkswagen igyekszik hátrahagyni az idei év PR kellemetlenségeit és inkább a civilizáció bölcsője Afrika felé fordul új gyárak és egy utazásmegosztó szolgáltatás beindításával.

Kenyában és Ruandában indítja be új gyártósorait a Volkswagen és egy ride-hailing szolgáltatást Kigaliban, írja a Reuters. A német autómárka olyan helyen próbálja meg terjeszteni a pay-per-use szállítási modellt, ahol a rivális Uber még nem tudta lefedni a piacot. A Volkswagen májusban lépet be az Uber pályájára, amikor 300 millió dollárt fektetett be a Gett vállalatba. A Volkswagen azt is hozzátette, hogy a VW Golf elektromos változatát használná a szolgáltatás beindításához.

A Volkswagen 40%-os növekedést vár az afrikai piacon értékesített autók tekintetében a következő 5 évben. Ennek kiszolgálásában fog segíteni a ruandai gyár. Hogy pontosan milyen mennyiségében és milyen típusú autók készülnek majd az még nem derült ki. A német márka 1951-ben kezdett el autókat gyártani Afrikában, egészen pontosan a VW bogarat Dél-Afrikában, így mondhatni nem ismeretlen terepre tévedt.

A héten azt nyilatkozta az autógyártó, hogy Polo Vivo modelleket fognak készteni Thikaban. Az összeszerelő üzemet négy évtized kihagyás után nyitják meg újra Kenyában.

(Forrás: reuters.com Fotó forrása: pixabay.com)