Jump to content

Oroszországban betiltották az Overwatch képregényt

2016. 12. 22. 15:00

Az Overwatch képregény sorozat igyekszik némi háttértörténetet biztosítani az idei év legjobb lövöldözős videojátékához, de a karácsonyi különkiadása nem aratott mindenhol osztatlan sikert.

Egy kis spoiler következik szóval, aki nem szeretné tudni, hogy miért került szembe az Overwatch képregény az oroszországi jogszabályokkal, az most inkább nézzen valami más olvasnivaló után az oldalunkon.

Arról szól a fáma, hogy mint azt valószínűleg már hallottuk, Oroszországban 2013 júniusa óta él egy rendelet miszerint az országban törvénybe ütköző az úgynevezett melegpropaganda és bármilyen a szokványostól eltérő szexuális kapcsolat reklámozása. Csakhogy az Overwatch képregény karácsonyi különkiadása az ünnepi köszöntök, ajándékok és a többi karácsonyos dolog mellett feltárja, hogy Tracer meleg. Csókot vált a partnerével egy ajándék kibontása után és ennyi az egész. A fentebb leírtak szerint ez Oroszországban már elég, hogy ne publikáljanak egy képregényt.

A dolog furcsasága, hogy bizony az Overwatch univerzumában nem Tracer az első, akiről hasonló érdekesség derült ki, de ez az első alkalom, hogy utalások helyett ténylegesen bemutatásra került a képregényben. Mindez pedig már a jelek szerint elég indok volt, hogy elkerülje Oroszországot.

Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem került konkrétan kimondásra, hogy a két csókolózó nő lenne az oka a tiltásnak. Mindössze annyi történt, a Kotaku riportja szerint, hogy azok az orosz Overwatch rajongók, akik megszeretnék nézni a képregény eme számát, azok csak a borítót láthatják, de arra kattintva egy nagy figyelmezető felirat jelenik meg, miszerint a képregény nem elérhető az orosz törvények értelmében.

UPDATE: Az Eurogamer számára megerősítette a Blizzard képviselője, hogy az oroszországi jogszabályok miatt döntöttek úgy, hogy nem publikálják a képregény karácsonyi számát az országban.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)