Jump to content

55 000 accountot érint a Lynda.com biztonsági problémája

2016. 12. 19. 11:00

A LinkedIn tulajdonában lévő Lynda.com „balesete” pont kaporra jön a Microsoftnak, aki így jobb alkupozícióból indulat a világ legnagyobb üzleti közösségi hálózatának megszerzéséért.

A Lynda.com a LinkedIn tréning oldala rossz hírt közölt a felhasználóival. Egy adatbázis rés miatt mintegy 55 000 fiók jelszava szivároghatott ki. Az összes jelszó titkosított volt, de az oldal inkább nem kockáztat. Az összes felhasználó jelszava visszaállításra kerül, továbbá kilenc és fél millió fogyasztó kap figyelmeztetést az esetlegesen fennálló veszélyről e-mailben.

Ez a mostani kis adatszivárgás szinte semmi összehasonlítva a 2012-es nagy LinkedIn jelszó hackelési botránnyal, amely durván 117 millió felhasználói fiókot érintett. A két eset között valószínűleg semmi összefüggés, de mindkettő kaporra jön a Microsoftnak, aki a LinkedIn megvásárlásáért lobbizik. Persze az is tény, hogy az esetleges átvétel utáni új érát minden bizonnyal nem egy rakat biztonsági problémák miatt morcos felhasználóval akarja indítani a techóriás.

(Forrás: venturebeat.com Kép forrása: venturebeat.com)