Jump to content

Asztali gépekről mehet majd a Facebookos csoportos hívás

2016. 12. 18. 10:00

A közösségi oldal fejlesztői fontolgatják a lehetőségét annak, hogy az asztali felhasználóik számára is lehetővé tegyék a csoportos hívások kezdeményezését.

A TehCrunch szerint a Facebook felhasználók egy kisebb csoportja hozzáférést kapott egy új funkcióhoz. Amennyiben minket is kiválasztottak a teszthez, úgy egy apró telefon ikont fogunk látni a csoportos beszélgetéseink ablakának jobb felső sarkában. Ezekre kattintva kezdeményezhetünk csoportos hívást a csoportos beszélgetésbe bekapcsolódott személyekkel.

A Facebook hivatalosan április elején indította el a csoportos hívás funkciót a Messenger applikációhoz. Ennek a funkciónak az asztali környezetbe történő adoptálása csökkenteni fogja az esélyét, hogy valaki kimarad a csoportos beszélgetésből. Meg ügye az is igaz, hogy a Skype és más hasonló alkalmazások már rég tudják ezt asztali környezetben, szóval ideje lenne behozni ezt a kis elmaradást a Facebooknak. Ha a tesztperiódust túléli a dolog, akkor utána akár 50 ember részvételével bonyolított csoportos hívásokat kezdeményezhetünk.

(Forrás: techcrunch.com Kép forrása: techcrunch.com / Andrew Bales)