Jump to content

5 évre ítélte a bíróság a celeb hackert

2016. 12. 13. 10:00

Alonzo Knowles hírességek e-mail fiókjaiba tört be és onnan személyes információkat és képeket tulajdonított el. A jutalma ezért 5 év a börtönben.

A szövetségi bíróság ítélete szerint Alonzo Knowles bűnösnek találtatott híreségek e-mail fiókjainak feltörésében és azokról személyes adatok ellopásában. Ez kétszer hosszabb, mint amit a szövetségi büntetési irányelvek javasolnak, mert Paul A. Engelmayer bíró úgy vélte, hogy nagy esélye áll fenn hasonló bűncselekmény megismétlődésének. A bűnelkövető megbánást tanúsított a bíróságon, de még börtönben volt, addig kiküldött néhány olyan e-mailt, amely a mostani döntésre sarkalta a bíróságot.

A hacker konkrétan azt mondta, hogy egy az egész Hollywoodot felrázó könyvet ír, eddig ki nem került képekkel. Nos, ez nem úgy hangzik, mint valaki, aki megbánta, hogy mások magánéletét sértő dolgot tett, de még ráadásul azt is hozzátette, hogy Twitter fiókokat fog feltörni a könyvének reklámozásához, amit majd 35 dollárért árulna. Tekintve, hogy hozzáfért számos híresség kényes adataihoz ezt valószínűleg véghez is tudná vinni, de csak majd 5 év börtön után lesz erre lehetősége.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)