Jump to content

Obama vizsgálatot kezdeményez az amerikai választást ért esetleges támadás miatt

2016. 12. 12. 11:00

A 2016-os amerikai elnöki választásokról már mindenfélét hallottunk, de hogy ezek nem csak puszta pletykák, annak némi hitelt ad, hogy elnöki kezdeményezésre indul nyomozás az ügyben.

Obama elnök vizsgálatot rendelt el, hogy kiderüljön érte-e idegen befolyás és kibertámadás a 2016-os amerikai elnöki választásokat, írja a Reutres. Az elnök arra kéri a titkosszolgálatokat, hogy biztosítsanak jelentést számára, mielőtt még január 20-án elhagyja a hivatalát. A jelentés megosztásra kerül majd a törvényhozókkal és minden más illetékes szervvel.

A nyomozás ki fog térni arra, hogy a Demokrata pártot és jelöltet ért támadások, amelyek a választás menetét megzavarták, milyen forrásból származtak. Oroszország természetesen tagadja, hogy bármi köze lenne az egészhez. Nem az USA az egyetlen, aki Oroszországot vette elő a belpolitikai helyzetének alakulása miatt. A német hírszerzés szintén azzal vádolja az oroszokat, hogy szélsőséges csoportokat támogattak és beleavatkoztak a politikai folyamatokba Európa szerte méghozzá kibertámadásokon keresztül.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)