Jump to content

Lemarad a karácsonyról az Apple AirPods

2016. 12. 12. 08:00

Emlékszünk még, hogy a „See You” rendezvényén bejelentett új vezeték nélküli Apple AirPods fülhallgatókat eredetileg októberben tervezte piacra dobni a cég?

Aztán rögtön ki is derült, hogy az októberi megjelenést későbbre kell halasztani. Méghozzá annyival későbbre, hogy ezúttal dátumot se mertek mellé mondani az almás fiúk/lányok. Sajnos ez a cikk se arról szól igazán, hogy mikor fog megjelenni az új termék, hanem arról, hogy az idén már biztosan nem.

Az Apple vállalatnak több időre van szüksége, hogy kikovácsolja a készülék hibáit, és nem is tervezik addig eljuttatni a felhasználókhoz még teljesen el nem készülnek vele. Ez örömteli hír, mert gondolom még a legelvetemültebb Apple rajongó se örülne egy félkész terméknek, ugyanakkor elég nagy ziccer kihagyni a karácsonyi szezont.

Nem beszélve arról, hogy mostanság elég szokatlan az ilyen mértékű hallogatás az Appletől. Utoljára még 2010-ben láthattunk hasonlót az iPhone 4 kapcsán. A cég azzal magyarázta a The Wall Street Journal számára a késést, hogy az AirPods sokkal komplexebb a hagyományos fülhallgatóknál. A normál vezeték nélküli fülesek fülbevalói közül csak az egyik kommunikál bluetooth kapcsolattal, míg az Apple AirPods mindkét része. EZ azt jelenti, hogy meg kell oldani a szinkronizálást és az esetleges késéseket közöttük, miközben felkészülni akár arra, hogy mi történjen, ha az egyik kütyü lemerül vagy elveszik.

Mindenesetre csak találgatni lehet, hogy az Apple mekkorát bukik azon, hogy lemarad erről a karácsonyi szezonról az AirPods termékével. Tegyük, hozzá a vezeték nélküli fülesek amúgy se a világ legjobban fogyó kütyüi.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: apple.com)