Jump to content

Növekszik az igény a hordható kütyükre, de nem az okosórákra

2016. 12. 08. 14:00

Ha úgy spekuláltunk, hogy majd az okosóra piac visszatáncol egy kedvezőbb piaci helyzetbe néhány új modell megjelenésével, akkor az idén csalódottak maradunk.

AZ IDC becslése szerint a hordozható eszközök iránti kereslet 3,1 százalékkal nőt a 2016-os év harmadik negyedévében és ezért majdnem teljesen kizárólag a fitnesz kütyüket illeti a dicséret. A Fitbit, a Garmin és más tevékenység kővető márkák tudták növelni az értékesítési számaikat, miközben az okosórák világa süllyedőben van.

Az Apple persze még mindig az élén az okosóra eladásoknak. Hozzávetőleg 1,1 millió okosórát adtak el csak a nyár alatt. Sajna ez még mindig durván számolva egy 70 százalékos visszaesés a korábbi év azonos időszakához képest. A Tavalyi év harmadik negyedévében 3,9 millió okosórát adott el az Apple. A Samsung volt, aki furcsa mód megtudta duplázni az okosóra eladásait. A Galaxy Note 7-et visszavitték az emberek, de a hozzá vásárolt Gear Fit 2 és Gear IconX készülékeket megtartották.

Nehéz megmondani, hogy ezek a számok mennyire sötét képet vetítenek elő az okosóra piac jövőjéről. Az előző évhez képest nézve semmiképpen se rózsás a helyzet, de talán majd a karácsonyi szezon új lendületet ad.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)