Jump to content

A Twitter alapján egy elég depresszív év volt ez az idei

2016. 12. 07. 11:00

Legyünk őszinték: 2016-os év sok szempontból szívás volt. Erre emlékeztetvén minket, a Twitter kiadott egy top 10-es listát az idén elhangozott beszélgetésekről.

Pontosabban a legnépszerűbb címkékről. Ilyenek voltak a #RIP, #Brexit, #Trump, #Oscars, hogy csak néhányat említsünk. Persze ezek könnyen lehet, hogy valami ritka vidám és jó történetekhez vezetnek, de valljuk be, jó eséllyel csak halál és politika van mögöttük.

#RIP lista sajnos legalább egy valakit biztosan tartalmaz, akit mi is kedveltünk. Muhummad Ali, David Bowie, Prince, Leonard Cohen, Alan Rickman, Garry Shandling, Garry Marshall, Gene Wilder, Kenny Baker, Anton Yelchin, Arnold Palmer, Gwen Ifill, Florence Henderson és Fidel Castro. Emlékezzünk rájuk és reméljük 2017. kevésbé kegyetlen lesz.

Azért történt más is, ami felkeltette a Twitter népének figyelmét. Ilyen volt például a #GameOfThrones hatodik évada, bár ha jobb megnézzük, akkor ez is a halálról és a politikáról szól, de legalább itt vannak sárkányok, mint extra hozzávaló. Szintén népszerű volt az idén a #PokemonGo. A Pokémonos játék olyan hypehullámot indított, ami a twitterezőket se kerülhette el. Pont ilyen mindenkit érintő esemény (bár roppant vicces ezeket egy szinten emlegetni) volt az Olimpia (hastag Rio) és az Oscar-díjátadó. Utóbbiról végre Leonardo DiCaprio se üres kézzel távozott. Summa summarum, a mérleg nyelve még így se jó irányba billen. Talán majd jövőre vidámabb lesz a helyzet.

(Forrás: twitter.com Kép forrása: pixabay.com)