Jump to content

Új technológiai csoport formálódott az önvezető autók fejlesztéséhez

2016. 11. 30. 09:00

Az Intel nem idegen szereplő, ha az önvezető autókról van szó, de most a terület iránti hosszú távú elkötelezettségéről adott tanúbizonyosságot egy technológiai csoport megalapításával.

Az Intel által frissen létrehozott Autonomus Driving Group az önvezető autók technológiai fejlesztésének lett szentelve. A csoportot a cég korábbi Internet of Things vezetője Doug Davis fogja vezetni az oldalán Kathy Winter társaságában, aki pedig a Delphitől érkezett. A Delphi egyébként kényelmesen az Intel egyik partnere az önvezető bizniszben, szóval nagy viták nem lesznek. Davis helyét Tom Lanstzch fogja átvenni az IoT divízió élén.

Az önvezető autók egy olyan momentán igen népszerű része a piacnak, amit egészen biztosan egy komolyabb cég sem engedhet meg magának, hogy kihagyjon. Ennek fényében nem csoda, hogy az Nvidia után az Intel is szeretne nevet szerezni magának ezen a területen. A gyors reagálás itt most mindennél fontosabb, ha versenyben szeretnének maradni egy ilyen dinamikusan fejlődő szegmensben.

 

(Forrás: newsroom.intel.com Kép forrása: newsroom.intel.com)