Jump to content

Felhasználók hozzászólásaiba szerkesztett bele a Reddit vezérigazgatója

2016. 11. 25. 13:00

Mint sok más fórumon, úgy a Redditen is a moderátorok szabadon dönthetik el, hogy milyen posztokat engednek vagy tiltanak, de a Reddit vezérigazgatója egy lépessel tovább ment ennél.

Steve Huffman megelégelte nemrég, az őt sértegető és kritizáló hozzászólásokat, ezért hát lépet az ügyben. Fogta magát és a „fuck Spez” (Spez az ő Reddit felhasználói neve) kommenteket megváltoztatta, hogy azok a Trump támogatók subredditjének, a The_Donald moderátoraihoz legyenek átirányítva.

Hogy miért? Huffman a The_Donald tagjai által kezdeményezett sorozatos támadások célpontjává vált, miután a Reddit kibanolt egy Pizzagate subredditet. Ez a subreddit egy olyan őszesküvés elméletnek lett szentelve, ami összefüggésbe hozta Hillary Clintot, egy washingtoni pizzériát és egy pedofil hálózatot. Mivel a felhasználók itt személyes adatokat közöltek a szerintük az ügyben érintett emberekről így Huffmanéknak el kellett távolítani a subbreditet az oldalról. Szerencsétlenségére ez jó okot adott a The_Donald felhasználóinak, hogy támadni kezdjék őt személyében.

Huffman bár bevallotta a módosítást egy posztban, de szavaiból jól érződik, hogy már tényleg nagyon elege van ebből az egész helyzetből.

Annyi biztos, hogy ezzel túl messzire ment a Reddit vezérigazgatója, bár az ő felháborodását is meg lehet érteni. Mindenesetre biztosított mindenkit, hogy többet ilyen nem fog előfordulni, mert a közösséggel foglalkozó csapata már így is nagyon morcos rá.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)