Jump to content

A Google és az indiai kormány WC-lokátort indít

2016. 11. 21. 11:00

A Google összeállt India Városfejlesztési Minisztériumával (MoUD), egy WC-kereső összehozásának elejéig, ami talán elsőre mókásnak hangzik, de valójában egy komoly problémának a megoldásáról van szó.

India sajnos hírhedten problémás ország, ha illemhelységekről van szó. A háztartások 70 százalékának nincs saját WC-je. A Public Radio International szerint az 1,2 milliárd népességgel bíró nemzet 60 százaléka még mindig a szabadban könnyit magán, ami súlyos higiéniai problémát jelent.

A Google és a MoUD úgy próbál segíteni a helyzeten, hogy megmutatják az embereknek hol találnak a közelben higiénikusabb megoldást a kisebb nagyobb ügyeik elintézésére. A Google térképén pont úgy fognak megjelenni az illemhelyek, ahogyan a hotelek, éttermek és más fontosabb létesítmények. Az kereső eszköz még november vége előtt elérhető lesz Delhiben és nem csak a nyilvános WC-ket, de a plázák, benzinkutak, korházak és más nyilvános helyek illemhelyeit is megfogja jeleníteni. Hogy India más területei mikorra kerülnek lefedésre a programmal azt még nem tudni. a MoUD nem tett közé időtervet a projekt megvalósulásáról.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)