Jump to content

Kövessük együtt az amerikai elnökválasztást a Google keresővel

2016. 11. 09. 02:00

Eljött a nap! Történetének 45. elnökét készül megválasztani az Egyesült Államok. A választás alakulását az egész világ nagy figyelemmel követi, te se maradj le a legfrissebb eredményekről.

 

Hillary Clinton vagy Donald Trump, Demokraták vagy Republikánusok, ez ma a tétje az amerikai választásnak. Az választást megelőző legfrissebb felmérések szerint rendkívül szoros versenyre számíthatunk minimális republikánus előnnyel. Persze a felmérések ilyen kiélezett küzdelem esetén aligha mondhatnak bármi biztosaz előre. Hogy végül melyik jelöltet éri a megtiszteltetés, hogy ő lehessen Barack Obama után az Egyesült Államok 45. elnöke azt szinte lehetetlen megjósolni biztosra.

Egy biztos a két jelölt tényleg mindent bevetett az ellenfél ellen és nem kímélték egymást a választási küzdelemben a szavazok kegyeinek maguk felé billentése végett. Az hogy mennyik hol és mennyire tudta magát és pártját eredményesen propagálni azt élőben követhetjük a Google kereső segítségével. Minden fontos adat jól áttekinthetően és gyakorlatilag élőben kerül megosztásra ezen az oldalon. Nem csak az elnökjelöltek versenyének állását, de a szenátus és a képviselőház összetételének alakulását is figyelemmel kísérhetjük. A cikk írásának pillanatában Clinton Trump 3:24 elektori szavazattal rendelkezett. Összesen 270 elektori szavazatra van szüksége a jelölteknek a győzelemhez.

Az Egyesült Államok szenátusában a 100 helyből 34 kerül újraválasztásra. Jelenleg a Demokraták állnak jobban. Csupán 13 további helyre van szükségük a többség megszerzéséhez, még a Republikánusoknak 18-ra.

Az Egyesült Államok képviselőházába 435 hely szerezhető a választások során. Itt jelenleg a Republikánus jelöltek rendelkeznek 30 hellyel, még a Demokraták csak 22 helyet mondhatnak a magukénak. A többséghez 218 hely szükséges.

Mint azt a jelenlegi eredmények is mutatják, a választási eredmények feldolgozottságának szintje jelenleg még igen alacsony. Még sok izgalom van hátra. Kövessük együtt az eredmények alakulását együtt a Google oldalán.

(Forrás: google.com Kép forrása: google.com)