Jump to content

Tovább gyorsul a Chrome böngésző

2016. 11. 05. 15:00

A Google Chrome népszerűsítésének központi eleme mindig is a sebessége volt. Kell-e jobb marketing egy böngészőnek, minthogy szuper gyorsan tölti be az oldalainkat? Aligha. Márpedig a Chrome tovább gyorsul.

Sebességörültek figyelem. A Chrome tovább gyorsul. A böngésző legújabb frissítései, a 64-bites Chrome 53 és a 32-bites Chrome 54 Windowsra, további teljesítményfokozást irányoz elő, ha oldalaink betöltéséről van szó. Hogy hogyan? A Microsoft Profil Guided Optimization rendszerét használva -- ami a Visual Studio része, ahogy azt a TechCrunch is megjegyezte – a böngésző új felturbózott lapfülei 14,8%-kal gyorsabban töltenek be.  Ha pedig bezárjuk a böngészőt teljesen (ki tesz már ilyet?) és utána indítjuk el, akkor 16,8%-os gyorsulást tapasztalhatunk a korábbiakhoz képest.

A gyorsulást úgy érték el a programozók, hogy megnézték melyek a leggyakrabban használt funkciók és ezekre optimalizálták a böngészőt, a kevésbé használt funkciókkal szemben.

Egy kis gyorsulás mindig jól jön, de a Chrome böngészőnek sose a sebességére panaszkodtunk. Azzal az energiafogyasztással lenne érdemes valamit takarékoskodni, de talán majd a decemberi verzió erre a problémára is választ tud adni.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: pixabay.com)