Jump to content

30 százalékot eset a Samsung bevétele a Note 7 botrány után

2016. 10. 27. 19:00

A világ egyik legnagyobb okostelefon gyártó vállalata 30 százalékos profitveszteséget könyvelhet el magának erre a pénzügyi időszakra, miután megbukott a legjobbnak szánt készüléke.

Mindenki tudta, hogy a Samsung nagyot bukik a robbanós Note 7 botrányon, de számszerűsítve látni a pusztítás mértékét még így is sokkoló. A Samsung harmadik negyedévre nézve 4,6 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el, ami 30%-kal kevesebb a tavalyi év azonos időszakához képest.

Ez az eredmény még lesújtóbb, ha csak a vállalat mobilrészlegének teljesítményét nézzük.  Összesen 87 millió dollárt sikerült összehozni ennek a divíziónak, ami a legalacsonyabb eredmény egészen 2008 óta.

Szerencsére az elektronikai óriás több lábon áll és bár az egész vállalat megérezte a Note 7 botrány hatását, illetve a presztízsvesztést, de a megjelenítők és memória chipek így is szépen fogytak. Összességében nézve persze igen nagy túlzás lenne azt mondani, hogy a Note 7 botrányt meg se érezte a cég, de tény, hogy bizony ennél sokkal rosszabb is lehetett volna.

(Forrás: engadget.com Kép forrása: engadget.com)