Jump to content

Több száz alkalmazottjától válik meg a Twitter

2016. 10. 27. 15:00

Rossz idők járnak a Twitter vállalatra és ezt az állítást nem csak az eladjuk vagy ne, de nincs is igazán kinek kavarodás, hanem hamarosan több száz elbocsátott dolgozó is alátámasztja.

A Twitter is túl van a legújabb pénzügyi eredményeinek közzétételén. A cég már régóta veszteséges, így hát elő kellett állni valami tervel, hogy mégis hogyan szeretnének nyereségessé válni 2017-re. Korábban arról röpködtek hírek, hogy újabb elbocsátásokat tervez a cég, ezzel is javítva valamicskét az anyagi helyzetén. Hasonló lépésre 2015. októberében került sor, akkor 336 dolgozóba került a cégnek a nadrágszíj megszorítása. A Twitter 10-20 millió dolláros költségekre számít az elbocsátott alkalmazottak végkielégítésének megfizetésére.

Nyílván azért még ez bőven nem a mindennek vége és fusson ki merre lát szakasz a cég történetében, de tény, hogy egy kicsit híján vannak a pénznek. Pedig a Twitter 616 millió dollárt termelt ki, ami az előző év azonos időszakához képest 8%-os növekedést jelent, igaz ezzel együtt is 103 millió dollár veszteség maradt. A kevesebb alkalmazott és a fegyelmezett pénzbeosztás, valamint a hirdetésekből befolyó összeg maximalizálása lehet a kulcsa, hogy a Twitter valóban nyereségessé válhasson a következő pénzügyi évben.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)