Jump to content

A Microsoft Surface biznisze tovább virágzik

2016. 10. 22. 13:00

Ha becsukjuk a szemünket és egy a laptopok trónjára törő táblagépet próbálunk elképzelni magunk elé, akkor minden bizonnyal egy Trónok Harca jelenetbe csomagolt Surface Pro fog megjelenni előttünk.

Bemutatásakor a Microsoft Surface koncepcióján sokan próbáltak gúnyolódni, de ezek a hangok már egyre kevésbé hallatják magukat. Sőt, ami azt illeti a Surface értékesítés mostanra 38%-os növekedést mutat a legutóbbi negyedévhez képest. A korábbi év ugyanezen időszakával összehasonlítva ez most 926 millió dollárt hozott a Microsoftnak 672 millió dollár helyet. A Microsoft értékesítési adatai külön kiemelik a Surface Pro 4 és a Surface Book eszközök sikerét.

A Surface eszközök sikere nem különösebben meglepő. A Microsoft ezen terméke két milliárd dolláros piac közé (tablet és laptop)lett belőve. A redmondi vállalat tulajdonképpen egy olyan új kategóriába tenyerelt bele ezzel, ami kitudja szolgálni mindazok vágyát, akik nem akarnak választani a laptop és a tablet felhasználási élmény között. Ez a vágy pedig egyre több emberben fogalmazódik meg és vásárolnak Surface gépeket, a Microsoft legnagyobb megelégedésére.

(Forrás: microsoft.com Kép forrása: microsoft.com)