Jump to content

A Facebook szeretné, ha kifejeznénk a politikai véleményünk

2016. 10. 19. 10:00

Legyen szó az éppen zajló amerikai elnökválasztásról, vagy ami azt illeti bármilyen más választásról, a Facebook újonnan bemutatott funkciója lehetővé teszi, hogy a barátaink is megtudják mi kit támogatunk.

Az új támogatási rendszer bevezetése segíthet kifejezni az embereknek a politikai hovatartozásuk, illetve azt, hogy mely jelöltekkel szimpatizálnak egy adott választás esetén. Ez azért is hasznos, mert bár nyílván aki szeretne, az tehet egy nyilvános kinyilatkoztatást avégett, hogy ő kit támogat, de az új funkciónak hála arra is van lehetőség, hogy csak a hasonló gondolkodású és nézeteket valló emberekkel osszuk meg politikai vonatkozású gondolatainkat.  

Ez az egész új funkció kicsit feleslegesnek tűnhet elsőre, de a Facebook csapatának akadt jó néhány oka rá, hogy előrukkoljon vele. Például az emberek elkezdenek beszélni – ki kit támogat és miért? Talán nem is gondolnánk, hogy a régi középiskolai barátunknak milyen politikai véleménye van. Másfelől ez egy egyszerű módja annak, hogy számszerűsíthetően is feltudják mérni a politikusok és a Facebook, hogy az emberek mely jelölteket támogatják és ezt mennyire aktívan teszik. A támogatással és más tevékenységekkel, kedvelésekkel összevetve pedig még érdekesebb adatok nyerhetők ki. Szinte biztos nem is kell rá sokat várni, hogy ezek az adatok hasznosítva legyenek.

(Forrás: engadget.com Fotó forrása: pixabay.com)